17 Ağustos 2015 Pazartesi

bir vintage eteğin düşündürdükleri


merhaba
bugün bir vintage etekle sizlerleyim.
her ne kadar rüzgarın azizliğine uğrayıp düzgün çıkmamış olsa da  :)
kendisi 80lerin sonundan kalma gerçek bir vintage olup, halam tarafından bana verilmiştir, bunun hikayesini anlatmıştım daha önce.
peki neden böyle yazıyorum, vintage kelimesinin üstüne ısrarla basıp, hikayesini anlatıyorum?
malumunuz instagramda vintage butikler bu aralar revaçta, ben de vintage sevgimden ötürü birkaçını takip ediyorum, oralardan bulanlar da beni takip ediyorlar.
geçen gün vintage butik olduğunu söyleyen bir tanesi, bir ürün koymuş sayfasına. fakat bence ürünün vintage ile alakası yok. daha birkaç yıl önce herkeste vardı, hatta şimdi bile arasanız mağazalarda bulursunuz.
kendilerine ürünün vintage olup olmadığını sordum. ürünü vintage ürünler de satan bir yerden aldıklarını, fakat üretim yılının ne zaman olduğunu bilmediklerini söylediler. ben de ürünün vintage olmadığının aşikar olduğunu söyledim. kendileri hemen savunmaya geçip biz zaten vintage ürünlerimizi belirtiyoruz, bu olmayabilir ama vintage ürünlerimiz var dediler.
peki sevgili arkadaşlar, vintage ürünler sattığını iddia eden bir butik neden vintage olmayan bir ürünü satışa koyar, neden onu #vintage olarak etiketler ve neden biri öyle değil derse geri vites yapar?

kullanıcı adımda vintage var diye kendimi artık kötü hissetmeye başladım.
birincisi; dışarıdan bakılınca vintage satan bir yer gibi göründüğümü düşünmeye başladım. fakat ben bu blogu 2010 yılında açtığımda vintage bu kadar kullanılan bir şey değildi ve gerçekten vintage tutkumdan ötürü bu adı seçmiştim.
ikincisi; bu güne kadar kullandığım vintage ürünlerin hepsi gerçekten vintage ürünler. ortalama 20 yıldan daha az geçmişi olan bir ürünü vintage olarak kullanmadım bile. ayrıca çoğu benim çevremdeki insanlardan kalma, ne zaman giyildiklerini biliyorum. vintage olmayan hiçbir şeyi vintage diye tanıtmadım burada. 
ama gelinen bu noktada bakıyorum ki vintage kelimesinin içi boşaltılmış, önüne gelen vintage butik kurmuş, bana da bu kullanıcı adını seçtiğim için pişmanlık duymak kalmış...
sizce kullanıcı adımı değiştirmeli miyim?
bir taraftan kendimle özdeşleştirdim bu adı, seviyorum..
diğer taraftan bahsettiğim durumlardan dolayı çelişkideyim..
neyse içimi döktüm rahatladım :)




tshirt: d.i.y
etek: vintage
ayakkabı: fethiye kundura
çanta: mango

4 yorum:

ANTİGONE dedi ki...

Kullanıcı adını tabii ki değiştirme! Biz de seni böyle tanıyıp sevdik. T-shirt'ü sen mi diktin bu arada? Yoksa üzerinde oynadın mı? O da bir postu hakediyor bence. Sevgiler ;))

beijaa vintage dedi ki...

Sevgili Antigone, senin yorumların beni ne kadar mutlu ediyor bir bilsen! Kullanıcı adım hakkındaki fikrin için teşekkür ederim. Tshirti ben dikmedim, boyu uzundu bel hizasında kestim, diy demem o yüzden :) ama dikilmesi de kolay olan kolları düşük bir model. Sevgiler:)

Melislicious dedi ki...

nasıl güzel bir etek çok da güzel bir kombin olmuş... ben de çok seviyorum anneden teyze'den kalan gerçekten vintage parçaları giymeyi ve değerlendirmeyi:)

beijaa vintage dedi ki...

Ne tatlı bir yorum, çok teşekkür ederim. Şahsen ben, bu vintage parçalar olmasa ne yapardım bilmem :)