22 Eylül 2010 Çarşamba

knut hamsun - göçebe


knut hamsun'la tanışmam bundan 5 yıl önceye rastlar.kütüphanede dolaşırken 'açlık' diye bir kitap görmüş elime alıp evirip çevirmeye başlamıştım.(sanırım o an açtım ve o yüzden kitap ilgimi çekmişti) biraz karıştırınca yazarının nobel ödüllü olduğunu gördüm ve kitabı kütüphaneden alarak eve gittim.fazla dayanamadım eve gidince kitabın sayfalarını bir bir çevirdim.betimlemeler beni yazarın yaşadığı döneme götürmüştü.okudukça içine çekiyordu,sanki yazarın açlığını ben hissediyordum..
o gece kitabı bitirdim.birkaç saat etkisinden kurtulamadım ve knut hamsun o andan itibaren benim için en değerli yazarlardan biri oluverdi.


ben sahaflarda dolaşmaya bayılırım.eski kitaplar, özellikle ilgimi çeker.geçenlerde dolaşırken ucuz kitap satan bir yer gördüm.birsürü kitabı dizmişler ve ucuza satıyorlardı.belki ilgimi çeken kitaplar bulurum diye karıştırmaya başladım.ilk bulduğum kitap göçebeydi...yazarı da knut hamsun..daha ne isterim ki , hemen aldım tabiki :)

bu kitapta knut hamsun'un o muhteşem betimlemeleri, sizi kahramanın yanında hissettiriyor.3 ayrı bölümden oluşan kitapta, knud pedersen'in maceraları anlatılıyor.kahraman büyük şehirlerden bezmiş, iç sıkıntılarını  dağlarda,ormanlarda yenmeye çalışan orta yaşlı bir adamdır.ruhuna şifa ve sukunet arıyordur....

not: knut hamsun görseli http://hamsunsenteret.no/ adresinden alınmıştır

2 yorum:

Alice dedi ki...

Beyoğlu Sahaf Festivali'ni gezme fırsatın oldu mu? çok güzeldi,hep eski kitaplar,gazeteler,broşürler ,dergiler ve eski fotoğraflar vardı.çok hoştu ya.
bu konuyla ilgili bir yazım var okumak istersen beklerim :)
işte bu da linki :)
sevgiler...


http://unicorntutorials.blogspot.com/2010/10/lutfen-once-buraya-tklayp-sarky-acn-ve.html

beijaa vintage dedi ki...

hayır malesef gezmedim :( uzun süredir istanbula gelemedim ama aynı şey ankara'da olsa hiç kaçırmak istemezdim..